۳۰ تیر ۱۳۹۲، ۱۵:۱۸

به بهانه برگزاری یادواره احمد کافی/

مقبره کافی نگین خواجه ربیع مشهد/ مویه هایی که در گوش عاشقان مهدی(عج) طنین انداز است

مقبره کافی نگین خواجه ربیع مشهد/ مویه هایی که در گوش عاشقان مهدی(عج) طنین انداز است

مشهد - خبرگزاری مهر: مشهد همواره شاهد تولد و رشد اندیشمندان بزرگی بوده که برخی از آنها تاثیرات شگرفی را در تاریخ ایران و انقلاب به جای گذاشته اند و احمد کافی سخنور مشهور مشهدی نیز یکی از این نام آوران است که هنوز هم صدای حزن انگیزش که در انتظار فرج می خواند در گوش ایرانیان طنین انداز است.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال 1315 شمسی صدای کودکی در فضای مقدس مشهد طنین انداز شد که همین صدا بعدها تبدیل به نوای برای لرزاندن ستون ظلم شاه پهلوی را فراهم آورد و همین صدای تظلم خواهی بود که همواره هزاران نفر از عاشقان اهل بیت(ع) و آزادی خواهان ایران عزیز را پای منبر می کشاند که سخنورش عالم بزرگی همچون شهید احمد کافی بود.

شهید کافی پس از مدتی تحصیل علوم دینی در نجف به سبب وضعیت بد پدر و کمک به خانواده مجبور به اقامت در قم شد او که برخلاف میل خود خواهان بازگشت به نجف بود سه سال در قم به ادامه تحصیل و در کنار آن بر منبر و نشسته و جلسات موعظه برگزار کرد.

وی در طول دوران با برکتش ضمن تاسیسی دهها مهدیه در کشور کمک به نیازمندان را از یاد نبرد و در ساخت درمانگاه در مهدیه تهران همت گماشت.

شهید کافی همچنین در طول دوران تبعیدش در استان ایلام نیز منشاء خیر کارهای خداپسندانه زیادی از جمله احداث و تاسیس حوزه علمیه و مسجد بود.

شهید کافی از یاوران انقلاب اسلامی ایران و از مبارزان بر علیه حکومت شاهنشاهی بوده و بارها در سخنرانی های خود از امام خمینی(ره) حمایت و از وی به بزرگی یاد می کرد.

پرچمی که شهید کافی برافراشت

برادر شهید کافی با اشاره به خدمات ارزنده و فراوان شهید کافی و مردم دوستی و ایمان و عمل آن شهید بزرگوار می گوید: شهید احمد کافی در طول دوران با برکت زندگی اش 36 مهدیه از جمله مهدیه تهران را به دست خودش افتتاح کرد.

حسن کافی ضمن تاکید بر نقش سازنده شهید احمد کافی در زنده شدن نام بقیه الله و مسئله منجی و مباحث مرتبط با ظهور حضرت ولی عصر(عج) اظهار می کند: ارادت شهید کافی به امام زمان(عج) و فعالیت های ایشان به منظور گسترش فرهنگ ظهور در کشور تا آن زمان کم نظیر بود.

وی بیان می کند: پرچمی را که شهید احمد کافی علم کرد امروز باعث ساخته شدن 165 مهدیه در سراسر کشور شده است و همین مهدیه ها نیز به مکانی برای عاشقان اهل بیت(ع) بویژه منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج) شده است.

حسن کافی در باره نحوه شهادت برادرش اظهار می کند: کتابی توسط وزارت اطلاعات چاپ شده که در این کتاب تمام اسناد ساواک که مربوط به زندگی و فعالیت های اجتماعی و نظری و عقدیتی شهید کافی است و همچنین نحوه نظارت و کنترل ایشان از طرف سازمان امنیت رژیم شاهنشاهی مطالب خوب و موثری اورده شده که علاقه مندان می توانند با مطالعه این اسناد به واقعیات زیادی از زندگی انقلابی شهید کافی پی ببرند.

وی می افزاید: شهید کافی در یک سانح تصادف ساختگی که در همین سانحه افراد دیگری نیز زخمی شده بودند به داخل آمبولانس منتقل شده و در حین اعزام به مشهد توسط عوامل ساواک به شهادت می رسد به گونه ای که بنده بعدا که جنازهایشان را دیدم سوارخی در کنار سر ایشان وجود داشت که به نظر نمی امد بر اثر تصادف ایجاد شده باشد.

همراهی شهید کافی با نهضت امام خمینی(ره)

برادر شهید کافی یادآور می شود: طبق معمول همه ساله و به ابتکار شهید احمد کافی ما بنا داشتیم در مهدیه تهران به پنج هزار نفر از مردم که اغلب افراد مستمند و اقشار ضعیف جامعه بودند پذیرایی کرده و یکسری کمک های مالی انجام دهیم کع همان سال حضرت امام خمینی(ره) با صدور بیانیه ای خاطر نشان کردند که شادمانی و سرور بر روی اجساد به خون خفته فرزندان اسلام در حالی که بسیاری از عزیزان ملت، در تبعید و زندان و شکنجه بسر می برند جایز نیست

وی می افزاید: این بیانیه باعث شد تا شهید کافی نیز از بر پایی جشن و چراغانی که هر سالل به طرز باشکوهی در مهدیه تهران بر پا می کردند خودداری کنند اما سازمان اطلاعات و امنیت که از این اقدام به ستوه آمده بود شهید کافی را احضار کرده و ضمن مشاجره لفظلی و ضرب و شتم ایشان وی را مجبور می کند از بین برگزرای جشن یا واگاری اختیار برگزاری آن به ساواک یا رفتن به مشهد یک کدام را انتخاب کند.که شهید کافی به منظور حمایت از بیانیه امام خمینی(ره) راه سوم را انتخاب و به مشهد عزیمت می کند.

حسن کافی می گوید: شهید کافی به خاطر همراهی با نهضت اسلامی و پیروی از امام راحل تهران را ترک کرده و ظهر روز پنج شنبه 30 تیر ماه 1357 راهی سفر اجباری به مشهد می شود.

مرگ غیر عادی

وی می افزاید: شهید کافی بعد از توقف در شیروان و اقامه نماز صبح روز شانزدهم شعبان به سفرش ادامه داده اما در چند کیلومتری مشهد(آلاجوق) تصادف دلخراشی روی میدهد که در نهایت منجر به کشته شدن غیر عادی وی و زخمی شدن اعضای خانواده ایشان می شود.

برادر شهید کافی یادآور می شود: این تصادف به وسیله یک خودروی ریو ارتشی ایجاد شده و این خودرو بلافاصله پس از تصادف به سرعت از محل دور شده و صحنه تصادف برهم زده می شود و پلیس نیز از دادن کروکی صحنه تصادف خود داری می کند.

وی می گوید: جنازه برادرم پس از کش و قوس های فراوان و شهادت شش نفر از مردم شهید پرور مشهد به حرم مظهر امام هشتم منتقل می شود امام به دلیل دخالت ساواک و پرتاب متعدد گاز اشک اور جنازه ایشان در حرم مطهر دفن نشده و به تهران منتقل می شود.

حسن کافی اظهار می کند: جنازه شهید کافی در تهران نیز پس از کش و قوس های فراوانی که نیروهای امنیتی رژیم مسبب آن بودند دوباره با هواپیمای 42 نفره ای که 38 نفر آنها ساواکی بودند به مشهد منتقل شده و در نهایت در خواجه ربیع مشهد دفن می شود.

وی تصریح می کند: رژیم خونخوار شاهنشاهی به خیال خودش در آن زمان می خواست با دفن کردن جنازه شهید کافی در خواجه ربیع ایشان را از منظر عمومی مردم دور نگه دارد اما امروز می بینیم که به برکت همان مهدیه ها و الشی که برای زنده نگه داشتن نام امام زمان(عج) داشت مقبره شهید کافی به مرکزی برای تجمع آزادیخواهان و دوستداران علم اندیشه تبدیل شده است.

لزوم آشنایی نسل جدید با کافی

جواد نوایی پژوهشگر و محقق انقلاب اسلامی نیز با اشاره به شخصیت والای شهید احمد کافی می گوید: شخصیت های همچون شهید کافی باید بیشتر برای نسل امروز ما معرفی و شناسانده شوند.

وی با اشاره به زمان آغاز سخنرانی ها و موعظه ای شهید کافی در دوران رژیم شاهنشاهی بیان می کند: شهید کافی درست در زمانی کارش را آغاز کرد که کشور از همه نظر در دست مفسدان به ویژه بهائیانی بود که هیچ نسبتی با دین نداشتند.

نوایی می افزاید: در آن مقطع زمانی شروع کار شهید کافی آموزش و پرورش کشور و صدا و سیما و همه نقاط حساس و مهم فرهنگی تحت سیطره بهائیان یا مخلفان دین و مدهب بود و همین مسئله اهمیت کار شهید کافی را صد چندان می کند.

وی اظهار می کند: شخصیت کافی به میزان و قدر لازم به جامعه امروز ما معرفی نشده به گونه ای که در 35 سال گذشته 10 کتاب راجع به ایشان به چاپ رسیده که فقط دو کتاب چاپ شده از نظر پرداختن به شخصیت این شهید والا مقام قابل توجه هستند.

احیای مسئله انتظار توسط شهید کافی

این پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی احیای مسئله انتظار را یکی از کارهای بسیار موثر و خوب شهید کافی می داند و می گوید: شهید کافی با پی بردن به مسئله انتظار در بین شیعیان تمام تلاش خودش را برای این منظور می گذارد.

وی تصریح می کند: شیعه با امام حسین(ع) قیام کرده و با امام زمان(عج) هم قیامش را نگه داشته است لذا عشق به اهل بیت(ع) و پی بردن به مسئله ظهور باعث شد تا این شهید بزرگوار به این مسئله اهتمام ویژه ای نشان دهد و در نهایت همزمان با روز میلاد ان حضرت به شهادت برسد.

نوایی همچنین با اشاره به فعالیت های دیگر شهید کافی بیان می کند شاید 90 درصد فعالیت های شهدی کافی انجام کارهای خیر و کمک به مردم بوِزه نیازمندان باشد که در شخصیت شناسی ایشان باید به این مسئله نیز توجه کنیم.

شهید کافی که مویه های جانگدازش در فراق حضرت مهدی(عج) تا هنوز در گوش عاشقان آم حضرت طنین انداز است وعده دیدار او را به آن جهان برد.

در اولین مجلس ختم شهید احمد کافی که در مسجد : "سید عزیزالله" تهران و به دعوت آیت الله احمد خوانساری تشکیل شد بیشت از 50 هزار نفر شرکت کردند تا بگویند ما حسنیان و مهدویانی را که بر اساس قران و عترت راه می پیمایند تنها نخواهیم گذاشت.

.......................

گزارش: رضا آرمانیان

 

کد خبر 2101474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد SE ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      0 0
      من همه نوارهای شیخ کافی را گوش داده ام فکر کنم وصیت کرده بود که در کربلا و روز جمعه دفن گردد